Home | Login  
 
 
 
 
 
   
Technologie
Kwaliteit
Milieuvriendelijk
Onderhoudsvriendelijk

Onderhoudsvriendelijk

Op dit gebied verbaasde Volkswagen de maritieme pers al vanaf de start en blijft ook nu verbazen met motoren die slechts gering onderhoud vereisen bij normaal gebruik.

Dit wordt op de eerste plaats mogelijk gemaakt door de zeer geavanceerde basismotoren, welke allen beschikken over hydraulische kleppenstellers en een langere olieverversingstermijn toestaan dan gebruikelijk bij marine motoren. De aanbevolen verversingsinterval van 200 uur is nog conservatief gekozen, rekening houdend met de speciale omstandigheden in de pleziervaart, zoals lange termijnen van stilstand en corrosieve invloeden van zeewater. Ten tweede wordt er gebruik gemaakt van automatische snaarspanners, wat de vervelende taak van het handmatig spannen overbodig maakt en de duurzaamheid, betrouwbaarheid en veiligheid vergroot.

Een ander aspect zijn de luchtfilters op alle modellen, welke nooit vervangen dienen te wordt. Eenmaal per jaar schoonmaken volstaat.

Het toppunt van onderhoudsvriendelijkheid is misschien nog wel de elektrische carteraftappomp, welke u op al onze modellen vindt. Dit maakt het mogelijk om motorolie te verversen met een druk op de knop, in uw nette kleding als u dat wenst. Er loopt geen gebruikte olie in de bilge, wat ook het milieu weer ten goede komt.

Als laatste maken alle motoren gebruik van een elektronisch geheugen voor een snelle diagnose bij een eventuele storing, vergelijkbaar met een elektronisch logboek. De veiligheid wordt ook vergroot door een gemakkeljik te verwijderen buitenboordwaterpomp, welke inspectie van de impeller toelaat binnen enkele minuten.

 
© Volkswagen Marine | Disclaimer ADT Dieseltechniek | volkswagenmarine.com